Esset sluit belangrijke verkoop af van het gebouw “BIRDIE” aan Belfius Bank!

In het kader van het mandaat om het “BIRDIE”-gebouw te beheren, heeft Esset Property Management, vertegenwoordigd door haar Head Of Property Management, Marc Renard, de hoofdeigenaar, Akkodis, geadviseerd om de 4 onderste verdiepingen te koop aan te bieden. “We stelden een zeer lage bezettingsgraad van hun kantoorruimte vast, waardoor we hen voorstelden hun eigendom opnieuw te verhuren of te verkopen”, legt Marc Renard uit.
Hun gespecialiseerde verkoop- en verhuurteam, Letting & Sales, onder leiding van het Head of Pierre-Yves de Patoul, vond een high-profile koper, Belfius Banque, die het hele gebouw wilde verwerven.
Pierre-Yves de Patoul werkte samen met CBRE en Louis Demeestere, die was aangesteld om de bovenste twee verdiepingen te verkopen, om een blokverkoop af te ronden van het gebouw van ± 2.500 m² en 39 parkeerplaatsen.
“Het is een plezier om nieuwe mogelijkheden te creëren voor onze klanten en om een gebouw dat bijna 25 jaar geleden zeer goed gebouwd was, nieuw leven in te blazen”, zegt Pierre-Yves de Patoul.
Belfius Banque heeft een vergunning aangevraagd om de onderste verdiepingen te verbouwen tot een universeel filiaal en een Private & Wealth House. De bovenste verdiepingen zullen worden doorverkocht of verhuurd.
Esset dankt Akkodis en Belfius Banque voor hun vertrouwen.
Meer weten over onze diensten? Neem contact met ons op!